Cochem

Cochem med den praktfulla borgen
Cochem med den praktfulla borgen

Cochem har sannolikt flest turister av alla orter i Moseldalen.  Men låt dig inte avskräckas av det, Cochem är vackert, romantiskt och har mycket att erbjuda! Är du i Moseldalen är ett besök i Cochem absolut ett måste!
Cochems stora och praktfulla symbol Reichsburg (Riksborgen) dominerar landskapet och ståtar uppe på berget över staden.

Staden

Cochems gamla och romantiska stadskärna erbjuder smala gränder, medeltida torg och vackert renoverade korsvirkeshus.

Upptäck de gamla kyrkorna, stadsportarna, murarna eller strosa på strandpromenaden. Slå dig ner på någon av de inbjudande bänkar som kantar promenaden och njut av folkvimlet.

Utsikt från borgen
Utsikt från borgen

På kvällen hamnar Cochem i skugga och då kan man traska över Moselbrücke till andra sidan floden.

Cochem Reichsburg

Reichsburg (riksborgen) är Cochems stora symbol och hit kommer du efter ca 20 minuters promenad på en brant liten väg som i början kantas av hus och högre upp av vinrankor.

Cochem Reichsburg är ett av de vackraste slotten i Moseldalen och med sina detaljrika torn, tinnar och burspråk är det ett riktigt sagoslott.

Att gå in i borgen kostar en liten slant men då kan du följa med på en intressant guidad slottstur. Räkna med att de för det mesta är på tyska.

Båtutflykt

Cochem är en av de största knytpunkterna för den mycket omfattande båttrafiken på Mosel. Härifrån kan du enkelt ta båten till t ex Trier eller Koblenz.

Det finns såväl rena transportbåtar som restaurangbåtar samt båtar för den som vill ha lite mer hålligång.
Vinmuséet i Senheim

Knappt två mil från Cochem finns en av de största privata samlingarna för vin och tillhörande attiraljer med över 10 000 utställningsföremål. Det är redskap, flaskor, glas, och massor med information om vin.

Med bil

För den som kommer med bil via motorvägen (A48) är det enkelt att hitta Cochem. Bara följ skyltarna (eller gps:en).

Inne i staden finns det ganska gott om parkeringsplatser, främst intill floden. Dock är dessa ofta fullbelagda och det kan vara lite problematiskt att hitta en p-plats. Hotell och gasthaus kan ofta erbjuda parkering för sina gäster.