Resa till Moseldalen

Husbil till Moseldalen!
Husbil till Moseldalen!

Med Bil

Har du körkort och gillar att bila är det enkelt att ta sig till Moseldalen. Mellan Malmö och Cochem är det ca 90 mil och på Autobahn går ju det ganska fort (så länge man slipper köerna)!

För den som bor lite längre upp i Sverige har vi ett tips som gör man inte behöver köra lika långt på egen hand. Ta färjan mellan Göteborg och Kiel.

På så sätt kapar man ca 6-7 timmars bilkörande samtidigt som man får en trevlig båttur. Kostnadsmässigt behöver det inte bli särskilt mycket dyrare då både bron Malmö-Köpenhamn och färjan Rödby-Puttgarden kostar en slant.

Du hittar även andra liknande natursköna vägar 27 mil från Koblenz i norra Moseldalen. Här finns nämligen Rothenburg utmed romantiska vägen.

Med Husvagn/husbil

För dig som har husvagn eller husbil gäller naturligtvis ungefär samma saker som för den som bara tar bilen.

Det förtjänar dock att nämnas att många av Moseldalens orter erbjuder bra campingplatser och det är därför ett populärt resmål även för de med husvagn/husbil.

Bussresa

Det finns gott om bussbolag som arrangerar resor till Moseldalen. Ofta är det frågan om någon form av paketresa där boende ingår

Ibland ingår även olika typer av aktiviteter och sevärdheter och förmodligen något besök på någon av alla vinodlingar.

Flyg

Det är enkelt att köpa en av många flygresor som går till Moseldalen. Den flygplats som ligger närmast Moseldalen är Frankfurt Hahn. Härifrån är det ca 2 mil till Zell.

Med RyanAir kan man flyga hit från från Skavsta, Göteborg och Malmö.

Det finns flygbussar men de är vanligtivs inte anpassade efter planen från Sverige. En del hotell kan ordna med transporten och annars finns det gott om taxi- och hyrbilar på flygplatsen.