Upptäck slott och borgar i Moseldalen

mosel

Om du är på plats i Moseldalen kan du passa på att besöka olika slott och borgar från olika århundraden. Historiska landmärken finns det nämligen gott om. Här ser du ett par exempel som är väl värda en utflykt under din vistelse i Moseldalen. För att ta sig till Moseldalen kan man flyga till Frankfurt Hahn, hitta billiga resor här.

Reichsburg Cochem

Redan år 1130 talas det om det kejserliga slottet i Chochem – Reichsburg Cochem. Två decennier senare, nämligen år 1151, ockuperades slottet av kung Konrad III och det var han som utnämnde Reichsburg Cochem till ett kungligt slott. Lite längre fram i historien igen, år 1688, var det dags för den franske kungen, Ludvig XIV, och hans trupper att invadera byggnaden under det som kallas för nioåriga kriget. Dessvärre förstördes det gamla Reichsburg Cochem det nästkommande året och under ett par hundra år låg det i ruiner. Men så köptes slottet av en affärsman vid namn Louis Fréderic Jaques Ravené år 1868. Han betalade 300 goldmark för Reichsburg Cochem och valde sedan att rekonstruera slottet. I dag är det staden Cochem som äger det berömda slottet och det har man gjort sedan 1978.

Winneburg

Under andra halvan av 1300-talet byggdes slottet Winneburg. Trots detta nämns det redan år 1304 i skrift – då i ägo av Wirich von Wünnenberg. Efter uppförandet byggdes slottet Winneburg ut under det kommande seklen av efterföljande släktingar som så småningom kom att kallas för Winneburg. Under 1600-talet, närmare bestämt 1637, dog dessvärre den adliga släkten ut varpå slottet i sin tur togs över av en familj vid namn Metternich. Tyvärr belägrade franska trupper slottet Winneburg år 1689 under det nioåriga kriget och under denna tid sprängdes byggnaden till ruiner. Efter detta har slottet inte restaurerats. Även detta slott ägs av staden Cochem.

Landshut

Ett annat slott som ligger i ruiner är Landshut som du finner ovanför Bernkastel. En gång i tiden var Landshut en slags sommarbostad för ärkebiskoparna i Trier. Tyvärr drabbades Landshut av en brand den 8:e januari år 1692 och förstördes redan då. Numera kan du, förutom att gå bland ruinerna, även njuta av utsikten över Moseldalen härifrån.