Res billigt

Upptäck Moseldalen med en mindre reskassa

Moseldalen i Tyskland – en fantastisk plats om du vill njuta av att ta dig fram på cykel, utforska gamla slott från forna dagar och sippa vin i mängder i världsklass till en human slant. Visserligen kanske din reskassa ekar lite väl tom men om du vill besöka Moseldalen finns det en del tips på hur du kan göra det till en både prisvärd och minnesvärd semester i sommar.

  • Ta dig fram på cykel: Moseldalen är ett paradis för dig som älskar att cykla med slingriga vägar, Rehnfloden och ett vackert landskap som gör dig sällskap på vägen. Dessutom är det ett billigare alternativ än bil! Köp en flygstol och hyr en cykel på plats i Moseldalen som gör att du kan ta dig runt för egen maskin. Läs gärna mer tips om att cykla i Moseldalen och hur du förenar nytta med nöje!
  • Byt bostad med en tysk: Många tyskar får inte nog av Sverige och åker mer än gärna på semester hit. Varför inte slå två flugor i en smäll om du vill uppleva Moseldalen men tycker att det är dyrt med hotell? I dag finns det flera hemsidor där du kan byta bostad med andra för en vecka eller två. Dessutom är det smidigt på så vis att du inte behöver bekymra dig om att ditt eget hem står tomt under tiden du är iväg.
  • Boka ett ospecificerat boende: Vill du trots allt bo på hotell eller någon form av B&B kan du spara in lite pengar på att boka ett ospecificerat boende. Detta rekommenderas dock inte om du känner att du måste ha koll på alla detaljer vid alla tillfällen. Då kanske en restresa är ett bättre alternativ.
  • Spana efter erbjudanden: Då och då kan du komma över erbjudanden med billigare hotellnätter, middagar och liknande – spara till ett senare tillfälle. Kanske finns det något som skulle kunna nyttjas om du vill åka till just Moseldalen? Eller någon annan plats för den delen.